Info Fidus Hoeksche Waard Loop

De doorkomst van de Roparun door Oud Beijerland op maandag 29 mei staat bekend als een groot feest. Met de Fidus Hoeksche Waardloop starten we dit feest al op zondag 28 mei 2023.

Rennen, beleven en feesten dus! Muziek, gezellige aankleding, activiteiten en heel veel enthousiast publiek. Beleef het zelf en doe mee aan de 800 M Familieloop, 5 KM Loop, 10 KM Loop of de 10 KM Wandeltocht.

De start en finish bevindt zich bij het Scheepmakershaven, waar het gezellige horecaplein wordt verzorgd door Soffree & Van Speyck.

13.00 uur
13.30 uur
13.45 uur
14.00 uur
15.00 uur

Evenemententerrein open
Start AM 10 KM Wandeltocht
Start Makelaardij De Jong 800M Familieloop
Start Van Wijnen 5 KM Loop
Start Makelaardij De Jong 10 KM Loop

De 5 KM en 10 KM loop hebben tijdregistratie middels een chip, bij de overige afstanden wordt de tijd weergegeven met klokken bij de start/finish. De eerste die over de finish komt is de winnaar. Iedereen ontvangt een medaille.

MET HET OPENBAAR VERVOER

    • Buslijn 163 richting ‘Oud-Beijerland’, uitstappen bij bushalte Bierkade
    • Buslijn 171 richting ‘Oud-Beijerland’, uitstappen bij bushalte Vierwiekenplein
    • Buslijn 172 richting ‘Oud-Beijerland’, uitstappen bij bushalte Bierkade

Meer informatie via 9292.nl en plan je route.

MET DE AUTO

  • De deelnemers/bezoekers kunnen parkeren op de verschillende parkeerplaatsen in het Centrum (Het Dok of Vierwiekenplein).

Wedstrijdsecretariaat

Na bij de start/finish locatie (Scheepmakershaven) zal er een Info tent geplaatst worden waar de deelnemers/bezoekers terecht kunnen voor vragen/informatie en eventueel voor het afhalen van de startnummers/shirts.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein (Scheepmakershaven) is er dit jaar ook weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht voor alle deelnemers. Daarnaast is er een waterpost op het parcours. De locaties van de waterposten zullen later bekend gemaakt worden.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden bemand door minimaal 2 EHBO’ers. Daarnaast zal er ook een team van 2 EHBO’ers mobiel per fiets meerijden over het parcours.

Toiletten

De toiletten bevinden zich nabij de start/finish locatie.

Zonder vrijwilligers geen Fidus Hoeksche Waard Loop! Help jij ons?

De Fidus Hoeksche Waard Loop is er voor en door de mensen. Als jij niet zo van hardlopen houdt of dat misschien niet kunt, betekent dit niet dat je geen onderdeel uit kunt maken van het evenement. Helpen is net zo leuk als meedoen!

Lees hier verder hoe je vrijwilliger kunt worden